2012. október 4., csütörtök

A számmisztikáról,amit tudnod kell

„Minden ember élete kísérlet, hogy eljusson önmagához. Minden ember élete egy ösvény sejtése. Senki sem volt még teljesen és maradéktalanul önmaga, mégis mindenki igyekszik önmaga lenni: ki tapogatózva, ki ahogy éppen tud.”

Hermann Hesse         

                                      

Kedves olvasóm!

Tudnod kell,hogy a számmisztika,  nem jóslás, hanem logikus, számok segítségével történő feltárás.Ennek tudatában olvass tovább.

A numerológia kemény tükröt állít elénk, amibe nem könnyű belenézni, de megéri! Segít bennünket, hogy a spirituális gondolkozás segítségével felismerjük életfeladatunkat, megtaláljuk helyünket a világban. A numerológia egy lehetőség ahhoz, hogy szembenézzünk a saját problémáinkkal, és megtanuljuk, hogyan lehet ezeket feloldani. Elindulhatunk a változás útján, hogy megszűnjenek a félelmeink, szorongásaink, hogy ne legyünk agresszívek, de a külvilág se uralkodjon rajtunk, és ne manipuláljunk az érzelmekkel, inkább harmóniában legyünk önmagunkkal és a világgal. Ne ítélkezzünk, hanem szeretettel, optimizmussal és megértéssel viszonyuljunk embertársainkhoz, hogy boldog, emberi életet élhessünk magunk és mások örömére.
Vajon van szabad akaratunk, vagy sorsunk már a születésünk pillanatában elindult? Meg ismerhetik-e azok a törvényszerűségek, amelyek sorsunkat befolyásolják? Megannyi kérdés, amelyet előbb vagy utóbb minden ember feltesz magának. A legrégebbi és mindegyik közül a legtitkosabb tudomány a numerológia nemcsak megválaszolja ezeket a kérdéseket, de kezünkbe adja azt a kulcsot, amelyet okosan felhasználva megtanuljuk megérteni és felvállalni a sorsunkat. Az életünket csak a számok sorrendjében lehet élni. Fel kell vennünk az élet természetes ritmusát, meg kell éreznünk sorsunk hullámzását, és a hullámokon lovagolva kell haladnunk. Nem lehet az árral szemben úszni. A legtöbben már megtapasztaltuk, hogy vannak időszakok az életünkben, amikor minden sikerül. Ezekre az időszakokra nem figyelünk fel annyira, mint azokra, amikor semmi nem jó, nem megy a vállalkozásunk, egyetlen ötletünket sem tudjuk megvalósítani, és bénultnak érezzük magunkat. Ilyenkor megrendül az önbizalmunk, tehetetlenek vagyunk, és a legtöbben csak megjegyezzük, hogy „szegény embert az ág is húzza”.

SZÁMOK SZEMÉLYISÉGÜNK TÜKRÉBEN.
A számok mutatják a személyiségünket?Hogy milyen személyiség tipusba tartozunk?
A numerológia olyan akadályokat is megmutat ebben az életben, amelyek egy korábbi életünkben az energiáink helytelen felhasználásból eredtek. A számmisztika emellett megmutathatja, miket kell még megtanulnunk, amiket valamelyik előző életünkben nem volt lehetőségünk megismerni./karma/ Lehet, hogy az akadályok nagyok lesznek, de a numerológia azt is megmutatja, hogyan lehet őket legyőzni. Mivel a reinkarnáció célja az, hogy a lélek a különböző életekben egymással ellentétes benyomásokat szerezzen, az előző életében ez az ember lehet, hogy csak élvezte az életet, és semmi mást nem csinált. Egy következő életében pedig talán az anyagi javakra fog koncentrálni.
Életünk egyik legfontosabb feladata az önismeret. Önismeret nélkül csak tengetjük életünket, azt gondoljuk, hogy a véletlenek és a külvilág irányítja, befolyásolja életünket. Személyiségünk feltárásához nagy segítséget nyújt  a számmisztika.


Én  a Pitagorászi Számmisztikát, és a Héber numerológiát alkalmazom, mely fantasztikus segítséget nyújt ahhoz, hogy még mélyebb szinten rálássunk életünk miértjeire. Segít abban, hogy sorsunkat végre mi magunk irányítsuk, és kozmikus erőinket használva jobb, harmonikusabb és boldogabb életet élhessünk. A számoknak igen nagy jelentősége van a mindennapi életünkben. Nélkülük nem volna technika, tudomány, mértékegység, kereskedelem, naptár és még folytathatnám a sort,ahol a számokkal szoros kapcsolatunk van.

A számmisztika /numerológia/ az asztrológia testvértudományának tekinthető, mert vele egyidejűleg és párhuzamosan fejlődött ki a kozmológiából. Több ezer éves megfigyelések alapján megállapították, hogy az égitestek rezgés-sugárzásai bizonyos számokkal azonosíthatók, így nem volt már szükség hosszú évekig tartó asztronómiai és asztrológiai tanulmányokra, hogy azt égitesteknek az ember életére és sorsára való hatásait kiszámíthassuk.
     A számmisztika művelése azt célozza, hogy az egyén életét tegye sikeresebbé s boldogabbá. Felmerülhet a kérdés, hogy van-e bármiféle létjogosultsága akár a számmisztikának, akár az asztrológia tudományának. Ha áttekintjük az emberiség kultúrtörténetét, azt látjuk, hogy mind az ókorban, mint a középkorban a legműveltebb emberek is hittek ezekben a tudományokban filozófusok, tudósok, egyházatyák, püspökök, pápák, királyok.

      A számmisztika nem tartozik az úgynevezett „egzakt tudományok” közé, mint például a fizika, kémia vagy a matematika. Ilyesmit nem várhatunk sem a számmisztikától, sem egyéb szellemtudománytól. A filozófia vagy egyéb szellemtudomány területén sohasem állíthatunk fel olyan merev tételeket, mint például a matematikában vagy a kémiában.

      A számmisztikától nem várhatunk 100%-os eredményt, mivel ez a terület a legkényesebb, legkomplikáltabb dologgal, az emberi lélekkel foglalkozik. Figyelembe kell vennünk, hogy az ember sorsának részletes alakulása sokféle egyéb tényezőtől is függ /az égitestek elektromágneses rezgés sugárzásain kívül /mint például az örökléstani tényezők, a környezetei, nevelési hatások, iskolázottság, és legfőképpen az egyén szabad akaratától
Az élet különböző helyzetek, feladatok elé állít bennünket, felad egy leckét, különböző élethelyzetek, megoldandó problémák formájában és figyel, mi történik. Sikeresen megoldjuk és megtanuljuk belőle, amit a helyzet számunkra üzen, vagy elbukunk, és akkor újra szembeállít a sors egy legközelebbi "véletlen" történéssel, azzal a feladattal. Ez egészen addig megy, amíg megtanuljuk a leckét!
Aki makacs, és fejjel megy a falnak, nem figyel a lelki folyamatokra, különböző élethelyzetekben nem veszi ki azt az üzenetet, amely neki szól, nem akar tanulni - a bizony újra meg újra szembetalálja magát azzal a problémával, élethelyzettel. és nem érti miért”. Ilyen szerencsétlen." Pedig minden rajta áll, hogy mennyi időt kíván eltölteni egy-egy "lecke" megtanulásával, vagy egyáltalán akar-e önmagától tanulni. Mivel szabad akaratunk van, mindig az történik, amit mi "AKARUNK"! Nyilván a döntéseinknek megvannak a következményeik is.
El kell jutni egy bizonyos szintre lelkileg, érzelmileg, hogy ez tudatosuljon bennünk és ne a könnyebb végét, fogjuk meg a dolgoknak. Hiszen már sokan tudjuk, a legkönnyebb mást hibáztatni egy kialakult élethelyzet, probléma miatt:".
az élet addig adja fel nekünk a leckét újra meg újra, amíg meg nem tanuljuk! Ha minden téren harmóniára törekszünk, akkor, akkor harmonikus lesz az életünk, ehhez csak az kell, hogy fogadjuk el a saját korlátainkat.
Ne küzdjünk ellene,tegyük a hangsúlyt az elfogadásra és akkor nem lesznek akadályok az életünkben! Gondoljuk mindig át, hogy milyen jellegűek a személyes vágyaink, amelyeket még ugyan nem értünk el, de a lelkünk mélyen valahol már tudjuk, kevés az esély, hogy el is érjük őket. De, ha hiszünk benne, megkapjuk! Ez valóban így is van, de csak akkor, ha a hitrendszerünket, a gondolkodásunkat, a magunkhoz, másokhoz és a viszonyokhoz és a világhoz való hozzáállásunkat, kép essek, vagyunk tudatosan átgondolni, átalakítani őszinte meggyőződésből, és elindulunk a változás útján. Ez egyáltalán nem könnyű, de ha meg tudjuk tenni, abban a pillanatban a legjobb döntést hoztuk meg a saját lelki fejlődésünk, belső békén és biztonságunk megtalálása érdekében.

A számok világa még a megrögzött szkeptikusokat is meg-megérinti olykor. Nincs ember, aki ne fedezett volna már fel valamilyen különös összefüggést az életét meghatározó tényezők és a számok között. Véletlen lenne csupán, vagy a számoknak valóban mágikus hatalmuk van?
Amikor a számok tükrében próbálunk vizsgálni valakit, ne lepődjünk meg, ha a kapott jellemzés nem egyezik meg pontosan a személyről addig alkotott képünkkel. Ennek oka abban keresendő, hogy a számmisztika nem az adott életszakaszt, hanem az egyén alaptulajdonságait térképezi fel, amitől az éppen aktuális állapot kisebb-nagyobb mértékben eltérhet. A mindennapok összes eseményét számokkal leírni túlzás volna, de a fontosabb döntések meghozatalában (munkahelyváltás, költözés, szerződéskötés, stb.) nyugodt szívvel kérhetjük a numerológia tanácsát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése